msn_webtv_2.txt · Last modified: 2018/12/30 00:13 by 127.0.0.1 

Table of Contents

Cooler dan een NSLU2, sneller, meer hardware, wel groter.

Ik heb er 2 besteld, dank aan eBay :)

De eerste

Eerste binnen, voeding is nog een uitdaging lijkt maar eerst maar eens mijn coldheat binnen krijgen anders heb ik straks lampjes maar verder nog niks. Is in ieder geval interessant spul!

  • Voeding geregeld met een oude PC voeding.
  • Seriele level converter gebouwd met een MAX232 chippie en 5 condensatoren. Leuk klusje!

Oepsie, hij boot niet meer :-( Na het flashen (log van terminal output) werkt het niet meer. Het lijkt dat het met het bios flashen fout gegaan is. Optie is nu om het ding opnieuw te programmeren maar ik weet nog niet of ik daar handig genoeg voor ben, dan zou ik het chippie moeten desolderen enzo. Bovendien moet ik dan een flash programmer ergens vandaan toveren.

Storage

Een beetje voorbarig heb ik alvast een defecte iPod gekocht (het scherm is stuk). Deze kan als stille opslag dienen voor de rootpartitie en iets van 15GB raid1 storage. De rest van mijn 'andere' disk zal normale storage worden.

Storageplan:

Disk1
iPod
Disk2
USB-IDE
/ (Root)/dev/sda15 GB
/export/raid1/dev/sda215 GB/dev/sdb115 GB
/export/raid0 /dev/sdb265 GB

De tweede

  • De tweede heb ik inmiddels geflashed en er staat Linux op :) Werkt gewoon!
  • Nu ben ik bezig om een remote root debian install voor te bereiden maar het gaat lekker rustig aan allemaal. Komt wel, maar niet zo snel :)
  • Jeuj! Hij boot inmiddels een kernel vanaf de compact flash kaart met NFS root support. Vanaf de NFS server (nog nog mijn oude laptop) mount hij zijn root en gaat aan de slag. Werkt goed, kan al inloggen met SSH enzo. Belangrijke les: een seriele console betekend niet dat je ook in kunt loggen via serieel. Ik kwam tot de laatste boot melding en dat was het. Dat kwam doordat in de inittab geen seriele tty geconfigureerd was.
  • Volgende stap is audio aan de praat krijgen (iets met een driver). Dan inbouwen en laten doen waar hij voor is, a/v server op mijn netwerk spelen met connectie naar mijn stereo en tv.
  • Audio gaat nog niet zo vlot. Eerst was er de uitdaging met het bouwen van een kernel die wil booten op m'n MSNTV, dat is inmiddels opgelost (ik pakte de verkeerde file). Nu deze hobbel genomen is moet de module nog zonder klagen installeren (make modules_install INSTALL_MOD_PATH=/nfsroot helpt :-)). Dat lukt niet echt en de audio blijft stil.
  • Het Debian package alsa-base installeren helpt blijkbaar :-( de /dev/snd directory bestond niet dat had een teken aan de wand kunnen zijn. Dan alsaconf draaien en *tadaa* het werkt, ik heb muziek!
  • Dan het video debacle… Wil ook nog niet vlotten. Met de te downloaden kernel wel maar mijn eigen kernel (volgens mij geen relevante config verschillen) bakt er niks van… Alleen maar storing-achtige dingen op m'n TV.
 

Author Herman Kopinga. This work is licensed under a Creative Commons License.
Created with Dokuwiki, layout using XHTML 1.0 and stylesheets, follow changes through rrs.